Creativiteit, passie voor groen en liefde voor het hoveniersambacht staan aan de basis van onze ontwerpen. Hetzelfde geldt voor de realisatie van uw droomtuin, waarbij we op verschillende manieren iets voor u kunnen betekenen. Sleutelwoorden hierbij zijn maatwerk, flexibiliteit en vakmanschap.

Tuinontwerp

Bij het ontwerpen van uw tuin worden uw persoonlijke wensen, eisen en smaak in een origineel en volledig op uw situatie toegesneden ontwerp vertaald. Dit kunnen bijvoorbeeld moderne strakke tuinen zijn, maar ook ecologische tuinen met een op de natuur geïnspireerd lijnenspel en een weelderige natuurrijke beplanting met veel dynamiek en beleving. Een tuin in het buitengebied vraagt weer om een heel andere benadering. Hier zoeken we naar de juiste link met het omliggende landschap waardoor de tuin, de architectuur van de bebouwing en het landschap als het ware iets met elkaar te maken krijgen.

Beplantingsplan

De sfeer van de tuin wordt vooral bepaald door de beplanting. Waar sommigen de beplanting zien als niets meer dan het leuk opvullen van vakken en bakken, zien wij het ontwerpen van een beplantingsplan als een ontwerpproces op zich. Hierbij kunnen wij putten uit een zeer gedegen plantenkennis. Niet alleen qua soorten, maar ook op het gebied van teelt, toepassing en de toekomstige ontwikkeling van de beplanting. Bovendien zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe en bijzondere plantensoorten die we, als ze daarvoor geschikt zijn, graag toepassen in onze projecten. Wij streven naar een duurzame en belevingsvolle beplanting. Een gevarieerde beplanting met sfeer, balans en verrassende combinaties. Belangrijk is een optimale spreiding in bloeitijden en kleuren, waardoor een geweldige dynamiek ontstaat en uw tuin jaarrond aantrekkelijk is. Ook zijn wij specialist op het gebied van vasteplantenborders en natuurrijke beplantingen.

Overigens ontwerpen wij ook beplantingsplannen voor bestaande tuinen.

Leveren en uitzetten van beplantingen

Indien gewenst kunnen wij alle planten leveren en uitzetten. Dan bent u verzekerd van de juiste planten van de beste kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast kunnen wij er eventueel voor zorgen dat de planten vakkundig worden ingeplant.

Het spreekt voor zich dat alle planten worden geleverd met volledige garantie op aanslaan en soortechtheid.

Realisatie

2cv

Onze aandacht voor uw droomtuin hoeft zich wat ons betreft niet te beperken tot het creëren van het ontwerp. Hoewel wij in beginsel een ontwerpbureau zijn en dus zelf geen hovenierswerkzaamheden verrichten, ontzorgen wij u graag waar het gaat om de aanleg.

U kunt uw tuin zelf aanleggen, al dan niet met het uitbesteden van specifieke onderdelen. Hierbij kunnen wij u op allerlei manieren behulpzaam zijn, bijvoorbeeld door (open) offertes aan te vragen en vanuit onze deskundigheid te vergelijken. U loopt dan niet het risico dat u appels met peren vergelijkt. Wij doen dit onafhankelijk, transparant en vanuit uw belang.

Een andere mogelijkheid is om de uitvoering in z’n geheel bij ons onder te brengen. Wij werken hierbij nauw samen met zeer deskundige, ervaren en betrokken vakhoveniers. U bent dan verzekerd van de beste kwaliteit en wij blijven gedurende het gehele traject direct betrokken bij de uitvoering van het ontwerp.

Open offerte

Laat u de aanleg door ons verzorgen? Dan maken wij samen met onze partner een open offerte. Hierin kunt u precies zien wat de kosten zijn van de verschillende werkzaamheden. Als u dat wilt, kunt u eventueel kijken wat u zelf zou kunnen doen en daarmee geld besparen. Na oplevering rekenen wij af op nacalculatie. Mocht het bedrag door meerwerk of onvoorziene tegenvallers hoger dreigen te worden dan het bedrag in de offerte, dan gaan wij hierover tijdig met u in overleg. Wij doen er alles aan om te voorkomen dat u voor onaangename verassingen komt te staan.

Leveren van planten en materialen

Indien gewenst kunnen wij de levering van alle materialen en planten voor u regelen, waarbij we voor u zo gunstig mogelijke prijzen proberen te bedingen, zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Ontwerpkosten

Factoren die de kosten van een tuinontwerp bepalen zijn de grootte van de tuin, de complexiteit van het ontwerp en de mate waarin het ontwerp moet worden uitgewerkt. In een eerste oriënterend gesprek kunnen wij aan de hand van uw situatie een indicatie geven van de ontwerpkosten. Zo’n afspraak is vrijblijvend en verplicht u dus verder tot niets.

Uit ervaring weten we dat de investering in een vakkundig en goed doordacht tuinontwerp zichzelf weer terugverdient. Naast het feit dat een goed tuinplan garant staat voor jarenlang tuinplezier, weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Onaangename, vaak kostbare, verrassingen achteraf blijven u bespaard. Dus ook vanuit financieel oogpunt zeker de moeite van het overwegen waard.

Meer weten?

Zoals u ziet kunt u met ons heel veel kanten op, waarbij u kunt rekenen op kwaliteit in maatwerk, flexibiliteit en vakmanschap. Informeer geheel vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.